13.03.2020

Від директорки……

Сьогодні мала можливість бути на заході, який проходив у хабі ” Освіторія”, “STEAM-ДЕНЬ” ( м. Київ), зібрання освітян і не тільки задля нашого майбутнього – успішних громадян нашої держави, здобувачів освіти.

Що слід відзначити!

✒Наш заклад сьогодні у спілкуванні двічі називали та згадували незнайомі люди.

📌Обладнання, яке сьогодні демонструвалося, ми частково маємо, завдячуючи засновникам нашого закладу – Ірпінській міській раді, та використовуємо в роботі з дітьми ( міні- лабораторії та набори для фізики, хімії, біології).

📌 Працюють на базі нашого ліцею гуртки з програмування та робототехніки, про дієвість яких згадували під час дискусії спікери та гості.

📌Підхід до викладання навчальних дисциплін змінюємо, починаючи з питання ” для чого це потрібно знати і де та як знайде застосування опрацьований матеріал в житті ліцеїстів.

📌Проєкти? Так, втілюємо, так як й інтегровані уроки. Інакше як, з дітьми ХХІ століття? 🤔

📌В нас діє напрям STEM, як на окремих уроках, так в інтеграції з іншими предметами!!!

І, найважливіше, мабуть, все залежить від вчителя, та, ні, від особистості його, бажання працювати по – новому, ” виходячи із зони комфорту”. Діти з новим баченням та викликами часу, то ж хто, якщо не ми, педагога, запалюватимемо вогники в їхніх очах?!🤔

Присутня на зустрічі заступниця міністра освіти і науки України, Любомира Мандзій , зазначила:
” Держава бачить перспективи розвитку дітей покоління Z в цьому напрямі, але їх повинен підтримати не байдужий до сучасних дітей вчитель, який і сам прагне розвитку”.

Втішилася з того, ми, наш заклад освіти , Ірпінське НВО ” ІЛІТ- МАН”, рухаємось в правильному напрямі нашої , спільної з ліцеїстами, освітньої траєкторії.👍

Рекомендовані новини